x

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka

Ilość
Razem

Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Razem produkty:
Dostawa:  Do ustalenia
Razem

Opinie

  • Małgosia

    Od kilku miesięcy przymierzałam się do zakupu szatkownicy...

  • Beata

    Produkty tej firmy poznałam całkiem niedawno, ale prawdę...

  • Krystyna

    Ponad 30 lat temu kupiłam pierwsze produkty tej firmy....

  • Marcin

    Gorąco polecam, produkty marki Borner już od dawna...

  • Adam K.

    Super produkt dziadek do orzechów - Bardzo dobrze wykonany...

Płatność

  • DotPay


  • Płatność przy odbiorze

  • Tradycyjny przelew


  • PAŃSTWA ZAMÓWIENIE JEST WYSYŁANE NAJPÓŹNIEJ NASTĘPNEGO DNIA ROBOCZEGO!
Cheesemaker - maszynka do robienia sera
Cheesemaker - maszynka do robienia sera
99 Przedmioty
Wyślij do znajomego

Wyślij do znajomego

Cheesemaker - maszynka do robienia sera

Cheesemaker - maszynka do robienia sera

Odbiorca: :

* Pola wymagane

  lub  Anuluj

Drukuj
64,23 zł
+
-

Napisz swoją opinię !

Nowość HIT 2018
Cheesemaker - Maszynka do robienia sera

Przygotowanie świeżego domowego twarożku

Składniki: 1L mleka, cytryna-organiczna 30ml soku lub 25ml.octu, 3 łyżeczki soli

UWAGA: W miarę zwiększania ilości mleka, wydłuży się czas przygotowania.

1. Wlewamy mleko do miski Borner Multimaker. Wstawiamy do mikrofali podgrzewając przez 7-10 min, lub podgrzewamy w garnku na kuchence przez 5-7 min do osiągnięcia temperatury 80 stopni C

2. Wyjmujemy miskę Multimaker z mikrofali i dodajemy substancję zakwaszającą np. 30ml soku z cytryny, delikatnie mieszamy. Umieszczamy miskę ponownie w mikrofali podgrzewając zawartość przez 5-7min lub w garnku na kuchence do temperatury 80 stopni C

3. Dodajemy sól, cukier lub inne pożądane przez nas przyprawy smakowe

4. Kiedy ser stężeje przelewamy masę do sita (urządzenia Cheesemaker. W miarę potrzeby możemy zachować serwatkę przelewając ją do naczynia.

5. Wstawiamy sito Cheesemarker z serem do misy Multimaker, pozostawiając przynajmniej na godzinę. Po godzinie twój twarożek domowy jest gotowy. Jeżeli chcesz, by ser miał bardziej zwięzłą konsystencję wydłuż czas pozostawienia w sitku od 1 do 8 godzin

6. Oprzyj talerzyk na górnej części sitka i odwróć do góry dnem i ser opadnie na talerzyk z którego może być serwowany

Mleko powinno być świeże najlepiej pełnotłuste. Może być mleko krowie, kozie, owcze. Kozie i owcze mleko pozostawia charakterystyczny zapach.

Substancja zakwaszająca odpowiada za tworzenie się sera. Można używać każdego rodzaju octu, świeżego wyciśniętego soku z cytryny, limonki jak również gotowego ze sklepu. Można użyć do trzech litrów mleka w Miltimakerze co mniej więcej będzie odpowiadać 1 kg otrzymanego sera.

Podany przepis robi się z 1l mleka, można go modyfikować do swoich upodobań, przez dodawanie suchych lub płynnych składników po odjęciu serwatki (sól ,cukier, zioła, papryka, owoce, miód, marmolada) Świeży twaróg traci termin przydatności do spożycia wraz z utratą ważności mleka, z którego został zrobiony .

Skontaktuj się z nami poprzez formularz dostępny tutaj.

Opinie

Napisz opinię

Cheesemaker - maszynka do robienia sera

Cheesemaker - maszynka do robienia sera

Napisz opinię